follow
Only Learned Bad Things (Parody)

FIRST EPISODE

CHARACTERS:

-AURORA

-JAY

-QIQIE

-SHEREN


<<----------------------------------------------------------------------------->>

Suasana di Insight High School pada waktu pagi sangat riuh dan sesak.. Nana, QiQie & Sheren iaitu 3 sekawan yang dikenali sebagai Queenkas of Insight High berjalan menuju ke kelas mereka. Mereka dihormati dan ditakuti oleh setiap pelajar di sekolah tersebut kerana kecantikan dan juga kenakalan mereka yang sering membuli pelajar-pelajar baru. Namun, mereka hanya membuli pelajar lelaki sahaja.

"Excuse me!!!" jerit QiQie dalam kesibukan murid-murid di luar kelas TOP A. Hanya suaranya sahaja yang boleh membuatkan seluruh warga Insight High terdiam. "Qi, slow ur voice." Aurora, ketua Queenka tersenyum melihat gelagat rakan baiknya itu.. "Haha, Qi.. U're so scary.." celah Sheren. Kemudian, mereka menuju ke tempat duduk mereka. "Aurora, aku dengar hari ni ada sorang budak lelaki baru pindah kat sekolah kita ni. Maybe die jadi classmate kita jugak.." kata QiQie sambil membersihkan mejanya. "Wah!!! ni yang best. Dah lame kita tak buli budak baru sejak kita kantoi dengan pengetua time kita kenakan budak tu." jawab Sheren. "Ye la. Tak pasal-pasal kita kene bersihkan tandas selama 2 bulan.. hahaha" Aurora ketawa mengingat peristiwa tersebut. "Keke. kite mula projek baru nak tak?" QiQie memberi cadangan. "Aku setuju! Hehe.. Aurora, what's ur opinion?" tanya Sheren. Mereka menunggu jawapan Aurora dan, "Yesss! Deal! " Dengan kata putus tersebut, mereka menyusun langkah untuk melaksanakan projek mereka untuk membuli pelajar baru dengan sistematik.

................................................

Pagi itu, ketiga-tiga Queenkas menuju ke kelas mereka sambil diiringi jejaka-jejaka yang handsome dan menjadi kegilaan gadis. seperti biasa, Aurora, QiQie & juga Sheren tidak pernah melayan mereka sekali pun. Hanya Aurora sahaja yang memberi senyuman kepada mereka. Mereka melangkah dengan penuh kemegahan dan keanggunan.

Dalam perjalanan, telefon bimbit QiQie berbunyi. "Girls, aku baru dapat satu mesej. Budak baru tu ade kat kantin. Jom kita pergi." "Jom!"

"Erm, Qi. Where's the boy?" tanya Aurora. "Tak tahulah. Nanti ade lah tu" jawab QiQie. Kemudian, mereka terdengar jeritan pelajar-pelajar perempuan yang menjerit nama 'JAY'. Mereka bertiga mencari-cari siapakah kepunyaan nama itu. Aurora memandang kebelakang dan melihat seorang budak lelaki memakai cap dan dikerumuni pelajar-pelajar perempuan. budak itu memberi senyuman dan tiba-tiba Aurora berlari dari kantin. QiQie & Sheran terpaku melihat ketampanan budak lelaki itu. "Eh, mane Aurora?" QiQie bertnya kepada Sheren. Kemudian mereka berdua bergegas mencari Aurora di kelas.

AURORA'S POV
Aq, QiQie & Sheren ke kantin. kami terdengar suara jeritan dari pelajar2 perempuan yang menyebut-nyebut nama JAY. aku tercari-cari siapakah empunya nama tersebut. aq memusingkan badan ke belakang. alangkah terkejutnya aq kerana melihat dia & senyumannya. luka dahulu kembali menghantui ku..
-END OF POV-

"Aurora!!! mane kau pergi ni? penat kiteorang cari kau Aurora. Aishh!" Sheren & QiQie tercungap-cungap. Namun Aurora senyum tanpa berkata apa-apa dan meneruskan membaca novelnya. "Ishh budak ni." QiQie terduduk kerana kepenatan. "Jap, kan kita nak buli budak tu. so, ape kita nak buat kat dia sekarang?"  ujar Sheren. "walaupun budak tu handsome, disebabkan prinsip kita bertiga, terpaksa la kita buli dia jugak." jawab QiQie sambil membuat muka pau. "erm, aku rase lebih baik kita batalkan je la plan kita tu. aku tak rasa kita kene buli dia." Aurora bersuara. Tanpa sempat QiQie bertanya kenapa, Aurora telah keluar dari kelas mereka berseorangan. QiQie & Sheren terpinga-pinga dengan kelakuan pelik Aurora itu.

.............................................
"Okey murid-murid. seperti yang anda semua tahu, hari ini kita akan menerima seorang pelajar baru dari Australia. beliau lahir di sini tetapi dibesarkan di Melbourne. Class, introduce to u, Jayred Lee." sapa Miss Ann, guru kelas 2A. Suasana didalam kelas mula menjadi riuh dengan jeritan pelajar. tidak ketinggaln, pelajar perempuan kelas lain juga turut mencuri-curi melihat budak lelaki yang bernama Jayred itu. "Hello everybody, my names is Jayred Lee. I'm from Melbourne and now, i'll stay here with my brother. nice to meet u." budak lelaki itu mengenalkan dirinya dan memberikan snyuman. Dalam keriuhan itu, Aurora memandang di luar tingkap. dia tidak mengendahkan apa yang berlaku dihadapan. "Jay, disebabkan Aurora duduk sorang, better awak duduk sebelah dia sementara saya aturkan kedudukan kelas yang baru. awak tak kisah?" tanya Miss Ann. "of course. saya tak kisah langsung. asalkan ada tempat untuk saya duduk." Jay membalas dengan senyuman lalu berjalan menuju ke meja Aurora. "Hi!" sapa Sheren & QiQie yang duduk di hadapan Aurora. "Nama dia Aurora. Die tu memang tak layan lelaki sangat. tapi dia tu tak sombong" QiQie bercakap secara bisik kepada Jay. Jay tersenyum. Memandangkan Aurora sedang mendengar Ipodnya, jadi dia tidak dengar perbicaraan QiQie.

<<--------------------------------------------->>
continue>>>>>

2 Comments:

Blogger qiela yoseob said...

NICE BEB..!!

 
Blogger Nana JinYoung said...

thanks!!!

 

Post a Comment



<< home ♥

Older Post | Newer Post